Los Angeles Gezi Rehberi
Los Angeles Hakkında Genel Bilgiler
Los Angeles resmi adıyla Los Angeles Şehri (City of Los Angeles ‘Melekler Şehri’) veya baş harfleriyle L.A., 13.1 milyon nüfusuyla Kaliforniya (İngilizce: California) eyaletinin en kalabalık, ABD’nin New York’tan sonra en kalabalık ikinci, Kuzey Amerika kıtasının ise üçüncü kalabalık şehridir. Los Angeles, bir tarafında Pasifik Okyanusu ve diğer tarafında 3 bin metre yüksekliğe sahip dağlarla çevrelenmiş büyük bir havzada yer alan yaklaşık 1.210 km2 yüzölçümüne sahip bir şehir olup, ülkenin en kalabalık ilçesi olan Los Angeles County’nin merkezidir. Akdeniz iklimi, Hollywood ve eğlence endüstrisi ile ünlü Los Angeles metropolü Kuzey Amerika’nın Batı Kıyısındaki en büyük şehir olmakla kalmayıp aynı zamanda Güney Kaliforniya’nın kültür, finans ve ticaret merkezidir. Los Angeles Gezi rehberi başlıklı bu yazıda kent hakkında detaylı bilgi verirken, gezilecek yerler, seyahat ipuçları, kent hayatı ve daha birçok konuda hakkında detaylı bilgiler verilecektir. Amerikan Rüyası‘nı karakterize edecek bir şehir aranacaksa orası hiç şüphesiz Los Angeles olup, yıllar boyunca hayallerinin peşinde hayata yeniden başlamak için gelen sayısız hayalperest için bir mıknatıs görevi görmüştür.
Dünya eğlence endüstrisinin büyük merkezlerinden Hollywood’a ev sahipliği yapan Los Angeles, Küresel Şehirler Endeksi’nde 6. Küresel Ekonomik Güç Endeksi’nde ise 9. sırada yer almaktadır. Los Angeles metropol bölgesi ayrıca 1.044 trilyon dolarlık (2017 itibariyle) gayrisafi hasılatı ile Tokyo ve New York metropol alanlarının ardından dünyanın en büyük üçüncü büyükşehridir. Los Angeles, 1932 ve 1984 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmış olup, 2028’de üçüncü kez ev sahipliği yapması planlanmaktadır. 1990 ve 2006’da iki kez Miss Universe yarışmasına ev sahipliği yapan şehir 1994 FIFA erkek futboluna ev sahipliği yapan 9 Amerikan kentinden biri olmuştur. Los Angeles merkezli Lakers ve Clippers isimli iki ünlü basketbol takımı NBA’de yer almaktadır.
Los Angeles Tarihi
Tarihsel olarak Chumash ve Tongva adlı Amerikan halklarının yurdu olan Los Angeles ve civarı, 1542’de Juan Rodríguez Cabrillo tarafından Alta California’ya bağlanmış, şehir ise 4 Eylül 1781’de İspanyol vali Felipe de Neve tarafından resmen kurulmuştur. Meksika Bağımsızlık Savaşı’nın ardından 1821’de Meksika’nın bir parçası oldu. 1848’de Meksika-Amerikan Savaşı’nın sonunda, Los Angeles ve Kaliforniya’nın geri kalanı, ABD’nin bir parçası olan Guadalupe Hidalgo Antlaşması’nın bir parçası olarak satın alınmıştır. Los Angeles, Kaliforniya eyaletine ulaşmadan beş ay önce 4 Nisan 1850’de belediye olarak kurulmuştur. 1890’larda petrolün keşfi şehrin hızlı bir şekilde büyümesini sağlamıştır. Yine Los Angeles Su Kemeri’nin 1913’te Doğu Kaliforniya’dan su temin edilmesiyle tamamlanması, kentin büyümesine katkı sağlamıştır.
Bölgeler
Los Angeles şehrinin bölümleri şunlardır:
Downtown
Merkezi iş bölgesi ve Grand Avenue kültürel koridoruna ev sahipliği yapan Downtown’a, otomobil ve otoyolların gelişi mahalle yapısının bozulmasına neden olmuşsa da son yıllarda yeni konut inşaatları saysesinde otel, bar, mağaza ve restoranların açılmasıyla bir canlanma yaşanmıştır.
Eastside (Doğu tarafı)
Şehir merkezinin kuzeyindeki ve Hollywood’un doğusundaki eğlenceli bölgedir.
Harbor Area (Liman Alanı)
ABD’deki en büyük deniz limanı olup, Catalina Adası’na yapılacak olan yolculuklar için başlangıç noktasıdır.
Hollywood
Şehrin çok zengin bir bölümü ve filmlerin yapıldığı yerdir. Hollywood & Highland’ın inşaatı ile Akademi Ödüllerinin (Academy Awards) geri dönüşü ile son yıllarda cazibesini arttırma eğilimdedir.
San Fernando Vadisi (San Fernando Valley)
Los Angeles’ın kuzey banliyö kısmıdır. Şehir merkezinin kuzeybatısındaki bir vadi olup, çoğunlukla yerleşim bölgesi çeşitli ilçeleri barındırmaktadır.
South Central (Güney Merkez)
Uzun zamandır çete şiddeti konusunda ün yapmış olan bölge Rodney King isyanlarıyla ünlüyse de eski kötü imajı düzeltilmek için büyük uğraş verilmektedir. Burada Exposition Park müzeleri gibi görülmeye değer yerler bulunmaktadır.
Westside (Batı Yakası)
Genellikle şehir içinde zengin kesimin yaşadığı koridor olup, Los Angeles şehir merkezi ile okyanus arasında kalmaktadır. Westside, birçok lüks restoran, alışveriş merkezi ve sinema salonunu barındırmaktadır.
Wilshire
Miracle Mile Bölgesi, Çiftçi Pazarı ve Grove alışveriş bölgelerinin ilginç tarihi mimarisine, Los Angeles County Sanat Müzesine, Koreatown (Kore mahallesi), CBS Television City ve La Brea Tar Pits’e ev sahipliği yapmaktadır.
Los Angeles İklim, Hava Durumu, ne Zaman Gidilmeli?
Los Angeles’ın iklimi, nadir görülen ve sıklıkla arzu edilen bir hava sınıflandırması olan subtropikal-Akdeniz olarak sınıflandırılmaktadır. Şehir yıl boyunca güneşli olup, hava yıl boyunca ılıktır. Los Angeles’taki mevsimler genellikle ihmal edilebilir ve genellikle yaz ve kış/ilkbahar şeklinde ikiye bölünebilir. Yazları mayıs ayının başlarında başlar ve uzun süre devam eder, yılın en sıcakları eylül ve ekim aylarında meydana gelir. Sonbahar ve kış aylarında genellikle Santa Ana dağlarının yakınında iç kesimlerde çıkan ve sahile doğru esen, sert ve sıcak ‘Santa Ana rüzgârları’ görülmektedir. Yaz aylarında 32 dereceye kadar yükselen sıcaklık, geceleri nadir olarak 20 derecenin altına düşmekte, kış aylarında ise akşamları ortalama 7-13 gündüzleri ise 15 derece civarında olduğu söylenebilir.
Gitmeden Önce Bilmenizde Fayda Var
Ilıman iklimi dolayısıyla yıl boyunca her mevsim gidilebilen Los Angeles’a gitmek için en uygun zaman parkların çiçeklendiği ve bunaltıcı sıcakların henüz başlamadığı Nisan ve Mayıs aylarıdır. Tabii ki Los Angeles’e kadar gelmişken Güney Kaliforniya güneşinin tadını çıkarmak ve denize girmek istiyorsanız plajların dolduğu Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını tercih edebilirsiniz. Ocak-Nisan ayları arasında en düşük oda fiyatlarını ve doluluk oranlarını görebilirsiniz.
Los Angeles Hava durumu
Aralık ve Ocak ayları, ortalama 68 ° F (20 ° C) sıcaklığa sahip en serin aylar olup, Ağustos ayı ise ortalama sıcaklık 84 ° F (28.3 ° C) olan en sıcak aydır.
Los Angeles’e Nasıl Gidilir?
Uçak
Los Angeles bölgesinde beş büyük ticari havaalanı ve bir düzineden fazla özel havaalanı hizmet vermekte olup, beş büyük havaalanı Los Angeles, Burbank, Santa Ana, Long Beach ve Ontario’da bulunuyor. Bunların en büyüğü Los Angeles Uluslararası Havaalanı (IATA: LAX) Southland’a açılan en büyük uluslararası kapı olup, devasa bir mimariye sahip farklı dönemlerde inşa edilmiş dokuz terminalden oluşmaktadır. Los Angeles bölgesinde, sonra Los Angeles Uluslararası Havaalanı (LAX) dışında Long Beach Havaalanı (IATA: LGB), Bob Hope (Burbank) Havaalanı (IATA: BUR), Orange County/John Wayne Havaalanı (IATA: SNA) ve LA/Ontario Havaalanı da (IATA: ONT) kullanılmaktadır. Türkiye’den İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan direkt veya aktarmalı uçuşlarla Los Angeles’a THY, Delta, US Airways, American Airlines, Lufhansa, Emirates, KLM Dutch Airlines gibi firmalar aracılığıyla gideblirsiniz ki uçak yolculuk direk olursa yaklaşık 13 saat 45 dakika sürmektedir.
LAX Terminals, Los Angeles Havaalanı Terminalleri ve Havayolları
Terminal 1 Southwest (Gates 01-14)
Terminal 2 Aeroméxico, Air Canada, Air China, Arkefly, Hainan, Hawaiian Air, Qatar Airways, Sun Country, Avianca/Taca, Virgin Atlantic, Volaris, WestJet
Terminal 3 Allegiant, Frontier, JetBlue, Spirit, Virgin America, Virgin Australia (Gate 34-38)
Terminal 4 American, American Eagle (Gate 40- 49A).
Terminal 5 Delta, Delta Connection(Gate 50A-B-59)
Terminal 6 Alaska (Gate 64A-B- 69A-B), American, Copa Airlines (Gate 65), Great Lakes (Gate 64A-B, 65A-B, 66 & 67A) (Gate 60-63)
Terminal 7 United (Gate 70A-B-77A-B)
Terminal 8 United, United Express (Gate 80-88)
Tom Bradley/TBIT veya B Aeroflot, American, Air Berlin, Air France, Air Tahiti Nui, Air New Zealand, Alitalia, All Nippon Airways, Asiana, British Airways, Cathay Pacific, China Airlines, China Eastern, China Southern, El Al Israel Airlines, Emirates, Etihad, EVA Air, Fiji Airways, Ethiopian, Iberia Airlines, Japan Airlines, KLM Royal Dutch, Korean Air, LAN Airlines, LAN Peru, Lufthansa, Norwegian, Philippine Airlines, Qantas, Qatar Airways, Saudia, Singapore Airlines, Swiss International Airlines, Thai Airways, Transaero Airlines, & Turkish Airlines
Tren
Ana Amtrak istasyonu, Union Station’da, Los Angeles şehir merkezindeki Hollywood (US-101) otoyolunun yanındaki 800 N. Alameda St. Tren istasyonunda bulunmaktadır. Tren istasyonunda özel güvenlik görevlileri tarafından devriye gezilir ve koltuklarda çok uzun süre kalan kişilerin bilet göstermesi istenebilir. Los Angeles’a hizmet veren Amtrak rotaları şunlardır:
Coast Starlight, Los Angeles ve Seattle arasında Portland üzerinden ve San Francisco Körfez Bölgesi’nde günlük olarak çalışmaktadır.
Pacific Surfliner, San Diego ve Los Angeles arasında günlük olarak birkaç tren işletmekte, bazı trenler kuzeyde Santa Barbara ve San Luis Obispo’ya gitmektedir.
Southwest Chief, her gün Şikago’ya Albuquerque ve Kansas City ile gitmektedirr. Şehir merkezinin güneyinde ve doğuda Inland Empire’a giden yerel duraklar Fullerton, Riverside ve San Bernardino’dur. Tren kuzey Arizona’ya geçmeden önce Victorville, Barstow ve Needles’a devam etmektedir. Büyük Kanyon’a en yakın durak Williams Junction, Az ve Flagstaff’tadır.
Sunset Limited, haftada üç kez New Orleans’a Tucson ve San Antonio aracılığıyla gitmektedir.
San Joaquin, Fresno ve Sacramento’dan gelen tren yaklaşık 115 mil kuzeydeki Bakersfield’e gitmektedir.
Otobüs
Greyhound terminali, 1716 Doğu 7th Street, I-10 ve Güney Alameda Caddesi yakınında, şehrin Downtown Sanat Bölgesi’nin güneyinde, ünlü Skid Row bölgesinin doğusunda yer almaktadır. Az gelişmiş olan bu bölgede güvenlik sıkıntısı sebebiyle olmanız gerekenden daha uzun süre oyalanmamanız tavsiye edilmektedir. Greyhound istasyonundan, Downtown’a gitmek için taksiye veya 760 veya 60 numaralı otobüse binebilirsiniz. Ayrıca FlyAway otobüsünün havaalanına, Amtrak veya Metrolink trenlerine giden Union Station’a taksiyle gidebilirsiniz.
Los Angeles Ulaşım
L.A.’nin otomobil kullanma kültürüyle popüler olduğu doğrudur ve kiralık otomobil (rent a var) temin etmeniz tavsiye edilir çünkü toplu taşıma araçları ve taksilerin neredeyse yok denecek kadar azdır. Şehir içi mesafelerin uzun olması ve otomobil almanın ya da kiralamanın ucuz olmasından dolayı kiralık araba en iyi seçenektir. Şehir içi yolların büyük bir kısmı 6-8 şeritli olan Los Angeles 16 yaşını geçen hemen hemen herkesin araba kullandığı bir şehirdir. Yine de direksiyonun arkasına geçmeden şehri keşfetmenin başka yolları da vardır. Metro, hafif raylı sistem ve otobüsler (yolculuk başına 1.75 $) günde yüzbinlerce kişiyi taşımakta olup, ayrıca şehir genelinde çok sayıda bisiklet yolu artan sayıda bisikletçiyi ağırlamaktadır. Los Angeles’te otobüsler renklere göre farklı rotalara gidiyor. Beverly Hills ve Sunset Bulvarı için kırmızı rota, Santa Monica için sarı rota, Universal Studios’a gitmek için mavi rota ve şehir merkezi yani Downtown’a gitmek için mor rotaya giden otobüslere binebilirsiniz. Metro servisi genellikle cuma ve cumartesi günleri saat 15: 00’e kadar uzatılmış saatlerle, pazardan perşembeye yaklaşık 4 ila 1:30 veya 2 arasında çalışmaktadır. LA’da tren gezintileri için ödeme yapmak için taşınabilir bir TAP kartı kullanmanız gerekir. Dünyanın pek çok yerinde özellikle Avrupa’da otobüsler çok iyi ve verimli bir ulaşım şekli olabilirse de LA’de muhtemelen oldukça yoksul hatta homeless insanların yanında oturacağınızdan ve araç içinin kokusundan pek hoşlanmayacağınızdan emin olabilirsiniz, seçim sizin.
Gezilecek Yerler, Mutlaka Görülmesi Gerekenler
L.A.’a ilk kez gelen turistler özellikle Hollywood, Universal City (özellikle Universal Studios) ve Venice Beach’i öncelikli olarak ziyaret etmek isteyeceklerdir. Ayrıca Century City, Downtown Los Angeles, UCLA, USC, Griffith Parkı ve şehir merkezinin doğusundaki Los Angeles Nehri köprülerinin hepsi de görülmeye değer ziyaret yerleridir. Los Angeles’in bu belli başlı yapılarını daha önce hiç görmemiş bile olsanız bile hepsi çok sayıda ünlü sinema filmi, televizyon şovu ve televizyon reklamlarında kullanıldığından biraz tanıdık gelecektir. Bununla birlikte, genellikle Los Angeles Şehri ile ilişkilendirilen diğer birçok simge, teknik olarak Los Angeles şehrinde değil, bitişik şehirlerde ve yakın alanlarda bulunmaktadır. Sözgelimi, Rodeo Drive Beverly Hills’de bulunur; Santa Monica İskelesi, Third Street Promenade ve Santa Monica Plajı Santa Monica’dadır; NBC, Disney ve Warner Bros.’un stüdyo tesisleri Burbank’ta; Sony Pictures Entertainment stüdyosu Culver City’de; Marina del Rey, ilçenin yetkisi altındaki ama kentdışı bir alandır. Malibu, Santa Monica’nın batısına yarım saatlik mesafededir. Disneyland, Newport Plajı ve South Coast Plaza, Orange County’deki güneydoğuya arabayla bir saatten daha yakındır.
Hollywood
Ünlü sinema yıldızlarının ayak izlerinin ve meşhur caddesinde yıldızlı isimlerinin bulunduğu Hollywood, Los Angeles’ta mutlak görülmesi gereken yerlerden biri. Akademi Ödülleri’nin (Oscar) verildiği meşhur Dolby Tiyatrosu da Hollywood’da bulunuyor. Dünyanın en ünlü filmlerinin yapıldığı dev plato ve tabii ki tepenin üzerindeki Hollywood yazısını (Hollywood Sign) da görebilirsiniz. Hollywood’un en tanınmış yerlerinden biri olan bu yazı Griffith Park’taki Lee Dağı’nı tepede yer almaktadır. Bu yazıyı Griffith Park’taki Griffith Gözlemevi’nden, Hollywood Bowl’daki Mulholland Drive’dan ve Hollywood ve Highland Center’dan görebilirsiniz. Hollywood Şöhretler Kaldırımı (Hollywood Walk of Fame), Hollywood Bulvarı boyunca ünlü film, radyo, tiyatro, TV yıldızlarını anmak için kaldırımda gömülü bir dizi yıldızdan oluşmaktadır. 1960’tan beri iki binin üzerinde yıldızın adı ölümsüzleştirilmiştir. Capitol Records Building, Charlie Chaplin Studyoları, Paramount Pictures Studioları, Hollywood Forever Mezarlığı, Guinness Dünya Rekorları Müzesi (Guinness World Records Museum), Hollywood Kültür Mirası Müzesi (Hollywood Heritage Museum), Hollywood Balmumu Müzesi (Hollywood Wax Museum), Madame Tussauds Hollywood, Grauman Çin Tiyatrosu (Grauman’s Chinese Theatre) Hollywood’un görmeye değer yerlerdir.
Dowtown
Los Angeles’ın merkezi konumunda olan Downtown’da çok sayıda sosyal aktivite yapılabilecek ve gezilecek yer bulunmaktadır. Şehir merkezinde ziyaret etmeye değecek yerler arasında Grand Central Market, Çağdaş Sanat Müzesi, Walt Disney Konser Salonu, Olvera Caddesi, Çin Mahallesi (Chinatown), Küçük Tokyo bulunmaktadır. Los Angeles Chinatown, Cesar Chavez Bulvarı’nın kuzeyindeki Kuzey Broadway boyunca ortalanmış, geniş, kalabalık caddeler boyunca geleneksel Çin ve modern mimariyi harmanlayan bir görünüme sahiptir. Yerel Çin-Amerikan nüfusuna hizmet veren dükkanlar, restoran ve kurumların yanı sıra çok sayıda küçük dükkân ve tezgâhın bulunduğu caddeye açılan birkaç alışveriş merkezi (Saigon Plaza, Chinatown Central Plaza), Chinatown Gate ve plaza bulunmaktadır. Los Angeles Eyaleti Tarihi Parkı (Los Angeles State Historic Park), Yerel olarak Cornfield (‘Mısır Tarlası’) olarak da bilinen Çin Mahallesi’nin kuzey tarafındaki bu geniş park, kapsamlı bir revizyondan sonra açılmıştır. Küçük Tokyo (Little Tokyo), Los Angeles’ın bu semtinde, yerel Japon-Amerikan nüfusuna veya Japon kültürüne ilgi duyanlara yönelik çok sayıda cazibe merkezi, restoran ve mağazanın yanı sıra, Japanese Village Plaza, Weller Court ile Japon Amerikan Ulusal Müzesi (Japanese American National Museum) gibi görmeye değer yerler bulunmaktadır. El Pueblo de Los Angeles Tarihi Anıtı Los Angeles’ın El Pueblo de Los Angeles olarak kurulduğu yerde yer almaktadır. Bugün, bu turistik bölge, 11 eski plaza ve Meksika temalı biblo standları ve restoranlarıyla sıralanan 12 Olvera Sokağı boyunca ortalanmış birkaç kare blokta bulunan tarihi müzelerden oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Çin Amerikan Müzesi (Chinese American Museum), Sosyal Adalet Müzesi (Museum of Social Justice) ve LA Plaza de Cultura y Artes burada yer almaktadır. Downtown’da ayrıca Çağdaş Sanat Müzesi (Museum of Contemporary Art, MOCA), Grammy Müzesi (Grammy Museum) gibi sanat müzeleri, Bradbury Building,
Melekler Meryem Ana Katedrali (Cathedral of Our Lady of the Angels), Los Angeles Merkez Halk Kütüphanesi (Los Angeles Central Public Library), Müzik Merkezi ve Disney Salonu (Music Center and Disney Hall), Tiyatro Bölgesi (The Theater District),ABD Bankası Kulesi (U.S. Bank Tower, Library Tower) ve Wilshire Grand Center görülebilir. 3. Caddeyi 7. Cadde’ye bağlayan Alameda Street ve Main Street tarafından sınırlanan bölge genellikle “Skid Row” veya “Nickel” olarak adlandırılmakta olup, ABD’deki en büyük evsiz nüfustan birine sahiptir. Greyhound İstasyonu burada yer almaktaysa da günün hangi saatinde olursa olsun yayalar için güvenli değildir.
Beverly Hills
Beverly Hills, neredeyse tamamen Los Angeles ile çevrili Güney Kaliforniya’daki Los Angeles County’de yerleşmiş bir şehir olup, dünyanın en ünlü ve zengin insanlarının yaşadığı bir yerleşim bölgesidir. 1950’lerden bu yana Beverly Hills, zengin ve ünlülerin evi olan üst düzey bir alışveriş mekânı ve pazar yeri olarak tanıtılmaktadır ki bu imaj Beverly Hillbillies ve Beverly Hills 90210 gibi birkaç popüler TV şovuna da temel oluşturmuştur. Santa Monica Bulvarı, güneydeki işletmelerin çoğunu ve kuzeyi çoğunlukla konut olmak üzere kenti ikiye bölmektedir. Çoğu turist alış veriş yapmak, veya en sevdikleri ünlülerin evlerini görmek için buraya gelmektedir.
Venice Plajı
Venice Plajı veya kısaca Venice (‘Venedik’) olarak bilinen bölgede güzelbir plajın yanı sıra palmiyelerle süslenmiş bir de sahil yürüyüş yolu vardır.
Disneyland
L.A.’nın yaklaşık yarım saat güneydoğusunda Anaheim’da bulunan Disneyland, hem küçük çocuklar hem de büyük çocuklar arasında popüler bir cazibe merkezidir ve tüm aile için eğlence sunmaktadır. Disneyland’ın bileşiminde, geleneksel Disneyland Park’ın yanı sıra California Adventure Park’ta yer alan iki park bulunmaktadır. Paris’te de bir örneği bulunan oyun parkları ve eğlence merkezlerini barındıran Walt Disney karakterlerinin maskotları ile süslenmiş yer Disney’den beklediğiniz tüm sihir ve anlayışı sunmaktadır.
Sunset Bulvarı (Sunset Boulevard)
Sunset Bulvarı, Los Angeles County, California’nın orta ve batı kesiminde, doğusundaki Pacific Palisades’deki Pacific Coast Highway’den Downtown Los Angeles’taki Figueroa Caddesi’ne kadar uzanan bir bulvardır. Downtown, Hollywood, West Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica gibi şehrin tüm önemli noktalarından geçen kentin en önemli bulvarıdır.
Los Angeles Gezisi İçin Yararlı ve Önemli Bilgiler
Türk Konsolosluğu Nerede? Turkish Consulate Los Angeles
T.C. Dışişleri Bakanlığı Los Angeles Başkonsolosluğu Posta adresi: 6300 Wilshire Blvd.,Suite 2010, Los Angeles, CA 90048
Telephone 00 1 323 655 88 32 / 655 80 39 00 1 323 655 80 56 / 655 83 29
e-Mail: consulate.losangeles@mfa.gov.tr
Web: http://losangeles.cg.mfa.gov.tr
Los Angeles Türkiye Saat farkı
Los Angeles Zaman Dilimi Pasifik Zaman Dilimi (UTC-08:00). Los Angeles, Türkiye saat farkı ne kadar diye soracak olursak, Türkiye saati Los Angeles’ten (Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri) n 10 saat ileridir. Los Angeles’de saat 12:50 iken İstanbul’da 22:50’dir.
SIM Kart ve Go Los Angeles Card Alabilirsiniz
Eğer Los Angeles’a ilk defa seyahat ediyorsanız, o zaman LA’ye geldiğiniz gibi birisine sorun ki terminallerden birinde SIM kart alabileceğiniz bir alan bulunmaktadır.
Ön ödemeli SIM kartların bazıları 10 gün, bazıları ise 30 gün geçerlidir. Size uygun olarak bir tane satın alabilirsiniz. Bir ABD SIM kartınız varsa, UBER edinmeniz kolaylaşır ve dahası internet verileri için çok fazla ödeme yapmanız gerekmez. Los Angeles’ı adamakıllı gezmeyi planlıyorsanız, “Go Los Angeles Card” pek çok etkinliğe indirimli ulaşmanızı sağlayacaktır.
Los Angeles’te Nerede Yemek Yenir?
Los Angeles, çok çeşitli yemek alanlarına sahiptir ve kentin en ünlü mutfaklarında Gino Angelini, Wolfgang Puck ve David Myers gibi ünlü şefler hizmet vermektedir. Hollywood’daki Osteria Mozza’daki sofistike İtalyan seçeneklerinin en iyisidir. Komşu masada bir Hollywood starının oturma ihtimalini seviyorsanız ‘Beverly Hills’ içinde veya yakınında ‘Palm Restaurant’ veya ‘The Ivy’, West Hollywood’da ‘Fig & Olive’ veya ‘The Beverly Hills Hotel’de’ The Polo Lounge’ da yemek yiyebilirsiniz.